Hozzávalók:
15 dkg darált keksz
5 dkg darált mandula
5 dkg porcukor
7,5 dkg vaj
50 ml tojáslikőr
10 dkg fehér csokoládé
Bevonáshoz:
10 dkg ét, vagy tejcsokoládés tortabevonó
A darált kekszet egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a mandulát, a tojáslikőrt, belevagdaljuk apró darabokban a puha vajat. A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és ezt is a kekszes masszához öntjük, majd az egészet összekeverjük, átgyúrjuk. Egy akkora szögletes tálat, amibe kb. 1,5 cm magas lesz a masszánk, kibélelünk zsírpapírral, majd a kekszes keveréket belesimítjuk. Hűtőbe tesszük, pár órai hűtés után éles késsel kb. 30 téglalap alakú kockára vágjuk, majd visszatesszük a hűtőbe egy éjszakára, hogy jól megszilárduljon. Másnap óvatosan kiszedjük a pralinékat és egyesével olvasztott csokiba mártjuk fogvájó segítségével. Mindenki igénye szerint díszítheti szines cukormázzal, mandula, vagy dió darabokkal, de akár színes tortadarával is.
Legutóbbi ötletem:
Egy sünt formáztam meg úgy, hogy a praliné masszájából kerek gombócokat gyúrtam, majd egyesével olvasztott csokiba mártottam.
Az orrához egy darab kissé elnyújtott formát készítettem.
Végül egy félbevágott sütőtökbe egymás mellé böködtem a pralinékat úgy, hogy előbb kis bonbonos kapszliba helyeztem őket.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése