ezen az oldalon nem a sajat receptjeim talalhatok de viszont sutogetem oket.jo bongeszest
2011. március 2., szerda
Karamellás szelet
Az alaphoz:
25 dkg szögletes háztartási keksz
Az áztatáshoz:
1,5 dl tej
2 ek cukor
fél dl rum/ fél dl kávé
A krémhez:
3 cs főzős karamell ízű pudingpor
1 l tej
0,5 l Hulala
4 db nagy sport szelet
Elkészítés:
A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét!
Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.
A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen, és még forrón a kekszre öntjük.
A fél l Hulalát habbá verjük, és a 3/4 részét a karamellpuding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.
A maradék Hulalába beletesszük a Sport szeleteket felolvasztva. (A csokit mikróban olvaszthatjuk fel, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik.) Ez kerül a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése