Karamellás szelet
Az alaphoz:
- 25 dkg szögletes háztartási keksz
Az áztatáshoz:
- 1,5 dl tej
- 2 ek cukor
- fél dl rum/ fél dl kávé
A krémhez:
- 3 cs főzős karamell ízű pudingpor
- 1 l tej
- 0,5 l Hulala
- 4 db nagy sport szelet
Elkészítés:
- A háztartási kekszet édesített tej és kávé vagy rum (rumaroma) keverékében beáztatjuk, ügyelve, hogy ne ázzon szét!
- Majd egy közepes méretű, magas falú tepsit kirakunk vele úgy, hogy mindenhol fedje a tepsi alját.
- A karamellás pudingport kevés hideg tejben elkeverjük, ízesítjük cukorral, és a többi tejben felfőzzük, hogy jó sűrű legyen, és még forrón a kekszre öntjük.
- A fél l Hulalát habbá verjük, és a 3/4 részét a karamellpuding tetejére tesszük, ha már kihűlt a pudingkrém.
- A maradék Hulalába beletesszük a Sport szeleteket felolvasztva. (A csokit mikróban olvaszthatjuk fel, de figyeljünk, kevés idő kell neki, mert karamellizálódik.) Ez kerül a tetejére.
- Hűtőbe tesszük, másnap fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése