hozzavalok a lapokhoz:
9 tojas
300g liszt
325g cukor
45ml olaj
75ml viz
1 vanilia
keves so.
Vanilias krem:
2 tojas
150g cukor
500ml tej
100g liszt
3 vanilia
50g vaj
keves so
Kakaos krem:
2 tojas
150g ukor
500ml tej
100g liszt
40g kakao
50 g vaj
reszelt narancshej izles szerint.
Glazur:
100g csokolade
75g porcukor
100ml viz
30g vaj
elkeszites:lapok
a tojasfeherjet elkeverjuk a cukorral
a sargakat a soval es olajal mint a majoneznek majd lassan fojamatosan hozzaadjuk a vizet is.
Ha kesz a sargat osszekeverjuk a feherjevel, majd hozzakeverjuk a lisztet.
4 lap lessz ebbol a masszabol .
A krem osszealitasa: egyforman kell mindkettot kesziteni csak az egyikbe kell kakao is.
A lisztet csomomentsre elkeverjuk 200ml hideg tejjel, hozzaadjuk a 2 tojast,
hozzaadjuk a tobbi tejet es cukrot 10-15 percig fozzuk, hadjuk kihulni es osszekeverjuk a vajjal.
A recept a www.gustos.ro odalrol szarmazik
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése