- Hozzávalók:
4 tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
½ csomag sütõpor
1 csomag vaníliás cukor
6 tojásfehérje
28 dkg kristálycukor
4-5 ek víz - Elkészítés:4 tojásfehérjébõl kemény habot verünk, hozzáadunk 4 evõkanál cukrot, egyenként a 4 tojás sárgáját, a 4 evõkanál lisztet, a sütõport és a vaníliás cukrot.Sütõpapírral kibélelt közepes méretû tepsiben megsütjük.6 tojásfehérjébõl kemény habot verünk. 28 dkg kristálycukorból és 4-5 evõkanál vízbõl szirupot fõzünk és beleteszünk egy fél szál vanilia rudat. A kemény habba ezt a felforralt, forró szirupot folyamatos keverés mellett belecsepegtetjük. Eddig tûzön, most gõz fölött verjük tovább. Addig verjük amíg a habüsthöz tapadni nem kezd. A piskótára öntjük egyenletesen elsimítjuk, és csokimázzal bevonjuk.
ezen az oldalon nem a sajat receptjeim talalhatok de viszont sutogetem oket.jo bongeszest
2011. április 9., szombat
Indián lepény
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése