2011. április 9., szombat

Indián lepény

  • Hozzávalók:

    4 tojás
    4 ek cukor
    4 ek liszt
    ½ csomag sütõpor
    1 csomag vaníliás cukor
    6 tojásfehérje
    28 dkg kristálycukor
    4-5 ek víz

  • Elkészítés:

    4 tojásfehérjébõl kemény habot verünk, hozzáadunk 4 evõkanál cukrot, egyenként a 4 tojás sárgáját, a 4 evõkanál lisztet, a sütõport és a vaníliás cukrot.
    Sütõpapírral kibélelt közepes méretû tepsiben megsütjük.
    6 tojásfehérjébõl kemény habot verünk. 28 dkg kristálycukorból és 4-5 evõkanál vízbõl szirupot fõzünk és beleteszünk egy fél szál vanilia rudat. A kemény habba ezt a felforralt, forró szirupot folyamatos keverés mellett belecsepegtetjük. Eddig tûzön, most gõz fölött verjük tovább. Addig verjük amíg a habüsthöz tapadni nem kezd. A piskótára öntjük egyenletesen elsimítjuk, és csokimázzal bevonjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése