2011. június 2., csütörtök

Karamellás bodzaszörp

20 db nagyobb bodzavirág
4 kg cukor / nem írtam el , ilyen sok kell /
6 l víz
5 db citrom
10 dkg citromsav
1 kk nátrium-benzoát

1/2 kg cukorból karamellt készítek egy hatalmas fazékban , amikor szép aranybarna színt kap felöntöm 1 l vízzel és addig főzöm , amíg a karamell teljesen feloldódik a vízben . Ekkor hozzáadom a többi cukrot és vizet is , addig főzöm amíg a cukor teljesen feloldódik a szirupban és megvárom , hogy felforrjon . Szoba hőmérsékletűre hűtöm. Beleteszem a finoman megmosott / inkább csak épphogy vízzel lepermetezett / bodzavirágot , a karikára vágott citromokat , a citromsavat és a nátrium-benzoátot . 4-5 napig érlelem úgy , hogy minden nap megkeverem . Leszűröm és jól záródó üvegekbe töltöm . A többi már a gyerekeimen múlik !
És amint látszik rajtuk nem fog múlni :) !!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése