2011. június 10., péntek

ordogpirulak


Hozzávalók.
15 dkg porcukor, 15 dkg finomra darált mandula, 8 dkg mazsola, 5 dkg étcsokoládé, 1 csomag vaníliás cukor, reszelt citromhéj, 1 tojásfehérje,
- a hempergetéshez: 10 dkg csokoládés tortadara

Elkészítés:
A porcukrot a finomra darált mandulával összekeverjük. Beleszórjuk az apróra vágott mazsolát, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, azután belereszeljük a csokoládét, s végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. Lassú tűzön, állandóan kevergetve sűrű masszává olvasztjuk össze.
Vizes kézzel mogyorónyi golyócskákat formálunk belőle és csokoládés tortadarában meghempergetve tesszük tálra.
sutemenyek.blogspot.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése