2010. július 30., péntek

Pék kifli


  • 1 kg liszt
  • 0,5 l tej
  • 2 kávéscsésze olaj
  • 2 ek cukor
  • 2 kk só
  • 1 élesztő
  • 0,5 margarin
  • tojássárgája
  • szezámmag / reszelt sajt / lenmag
A tejet langyosra melegítsd fel, majd ebből egy bögrébe tegyél kb. 0,5 decinyit, add hozzá a cukrot, keverd el, majd morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel. Addig egy nagyobb tálba öntsd bele a lisztet, add hozzá a sót, az olajat, majd a tej egy részét, és a felfuttatott élesztőt. Gyúrd össze, és adagold hozzá a maradék tejet is. Akkor jó a tészta, ha már nem ragad sem az edényhez, sem a kezedhez. Ekkor takard le az edényt, és hagyd kb 50 percig kelni. Ha ezzel megvagy, oszd a tésztát 4 cipóba, mindegyik cipót nyújtsd körré, majd mindegyik kört vágd 8 cikkelyre. Minden cikkelyre tegyél egy mogyorónyi vajat, és egyenként tekerd fel őket, hogy kis kifliket kapj. Tetejüket kend meg tojássárgájával, és szórd meg szezámmaggal, lenmaggal, vagy reszelt sajttal. A kifliket tedd tepsibe, és a kiflik közé tegyél egy pici vajat. Mehet az egész a 200 C-ra ekőmelegített sütőbe, amíg aranybarnára nem sül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése