2010. július 27., kedd

Kapros ordás batyu

Kapros ordás batyu

1-2 dl tej

2.5 dkg élesztő

1 kávéskanal+8dkg cukor

50dkg liszt.só

2 tojás sárgája+1 tojás

8evőkanál olaj

TÖLTELÉK

50dkg orda, vagy tehénturó

1 csokor kapor

2tojás

12dkg cukor

5dkg mazsola

A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és 1 kk cukorral felfujtatjuk.

Lisztet a cukorral összekeverjük+az olajat, a tojások sárgáját,csipet sót.a 2dl langyos tejet amibe felfujtattuk az élesztőt,jol kidagasztjuk

Elkészítjuk a tölteleket az ordát át törjük,+az apróra vágott kaprot, a cukrot,a tojások sárgáját,a fehérjét felverjük habbá ezt is hozzá adjuk,majd a mazsolát.

A tésztábol két cipot formazunk,lisztezett deszkán 30x40cm lapokat nyújtunk,majd 10x10cm négyzeteket vágunk ,közepükbe rakjuk a tölteléket,majd a sarkait behajtjuk.

Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk,20percig kelni hagyjuk,majd lekenjük 1 felvert tojással.

20perc alatt aranybarnára sütjük.Meg szórjuk porcukorral.

Mivel én Erdélyben élek ezért ordával szoktam késziteni !!!!!!!!!

img_5415_resize.jpg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése