Kapros ordás batyu
1-2 dl tej
2.5 dkg élesztő
1 kávéskanal+8dkg cukor
50dkg liszt.só
2 tojás sárgája+1 tojás
8evőkanál olaj
TÖLTELÉK
50dkg orda, vagy tehénturó
1 csokor kapor
2tojás
12dkg cukor
5dkg mazsola
A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és 1 kk cukorral felfujtatjuk.
Lisztet a cukorral összekeverjük+az olajat, a tojások sárgáját,csipet sót.a 2dl langyos tejet amibe felfujtattuk az élesztőt,jol kidagasztjuk
Elkészítjuk a tölteleket az ordát át törjük,+az apróra vágott kaprot, a cukrot,a tojások sárgáját,a fehérjét felverjük habbá ezt is hozzá adjuk,majd a mazsolát.
A tésztábol két cipot formazunk,lisztezett deszkán 30x40cm lapokat nyújtunk,majd 10x10cm négyzeteket vágunk ,közepükbe rakjuk a tölteléket,majd a sarkait behajtjuk.
Sütőpapirral bélelt tepsibe rakjuk,20percig kelni hagyjuk,majd lekenjük 1 felvert tojással.
20perc alatt aranybarnára sütjük.Meg szórjuk porcukorral.
Mivel én Erdélyben élek ezért ordával szoktam késziteni !!!!!!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése