2010. május 18., kedd

Sajtos-tejfölös pogácsa


  • 50 dkg liszt
    17,5 dkg puha Rama
    2 dkg élesztő
    6 dkg reszelt sajt
    2 dl tejföl
    1 mk só
    2 dkg cukor
    1 tojássárga
    kb 1 1/2 dl tej

  • Tetejére

    kb 15 dkg reszelt sajt
    1 tojás

  • Tepsibe

    sütőpapír

Elkészítés

Az élesztőt a langyos tejben, a cukorral, 1 ek liszttel megfuttatjuk. A többi hozzávalóval egy tálba öntjük és jól összedolgozzuk. 1 órát kelesztjük, majd kinyújtjuk téglalap alakúra és hajtogatjuk, (balról-jobbról, fentről-és lentről). A hajtogatást mindegy milyen irányból kezded, de a sorrend mindig ugyanaz legyen. Háromszor hajtogatjuk, 20 percenként. A pogácsaszaggató magasságára nyújtsuk ki és szaggassuk ki. A tetejét tojással lekenjük és megszórjuk reszelt sajttal. Hideg sütőben, 180 fokon kb 15-20 perc.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése