2010. május 17., hétfő

Kivis krémtorta


Hozzávalók (8 személyre)

A tésztához:
50 g porcukor
100 g vaj
150 g liszt

A kivis töltelékhez:
480 g érett kivi gyümölcs húsa (kb 6 szem)
4 db tojás
200 ml tejszín
150 g cukor
2 evőkanál barnarum
100 g liszt
1 csapott teáskanál étkezési keményítő

A díszítéshez:
friss kivi és eper

Elkészítés

1. A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

2. Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 10 percre hűtőbe.

3. Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg.

4. Hámozzuk meg a kiviket, és turmixgépben mixeljük össze.

5. Keverjük össze a tojásokat egy edényben a liszttel, cukorral, keményítővel, rummal, és a tejszínnel, a kivik püréjét kis adagokban.

6. Tegyük a tölteléket a formába, és maximum 30 percig süssük 200 C-on.

7. Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd ha teljesen kihűlt, vegyük ki a formából. Az esetlegesen keletkezett égett peremet tördeljük le, majd kivivel és eperrel dúsan díszítsük, szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése