Hozzávalók (kb 36 darabhoz)
A tésztához:
250 g vaj
250 g liszt
80 g juhtúró
170 g tehéntúró
1 teáskanál só
A töltelékhez:
100 g reszelt füstölt sajt
150 g reszelt edami sajt
100 g natúr krémsajt
1 csipet őrölt bors
A kenéshez:
1 db tojás
Elkészítés
1. Először a tésztát készítjük el. Összedolgozzuk az alapanyagokat, ízlés szerint sózzuk (vegyük figyelembe a juhtúró só tartalmát), majd lefóliázva a hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.
2. A krémsajtot kikeverjük a lereszelt füstölt sajt felével, és a borssal.
3. A tésztát kinyújtjuk kb fél centiméter vastagra - ekkor már a sütőt is bekapcsolhatjuk 200 C-ra -, rákenjük az előbb kikevert krémsajtot, megszórjuk a reszelt edami sajt negyedével, majd összehajtjuk.
A hajtogatás lényege, hogy úgy hajtsuk, hogy a sajt belül maradjon, annak a zsírtartalma miatt lesz könnyű leveles tészta szerű a végtermék.
4. Jöhet a második negyed edami sajt, és ismét hajtogatás. Végső vastagságra nyújtjuk, kicsit vékonyabbra mint az ujjunk.
5. Megkenjük a tojással, majd tegyük rá a maradék (tehát az egész mennyiség fele) edami sajtot, és a maradék füstölt sajt is.
6. A formázás következik, lehet pogácsa szaggatóval is, de nehéz vissza dolgozni a leeső részeket, ezért én csíkokra vágom.
7. Előmelegített sütőben kb 200 C-on, 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése