2010. május 15., szombat

Bujtatott keltes fánk


Hozzávalók:

50 dkg liszt

2,5 dkg élesztő

1evőkanál vaj

1 evőkanál rum

1 tojássárgája

Csipetnyi só

A sütéshez olaj

Tetejére porcukor.

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt, majd a tojássárgájával, rummal, sóval jól összedolgozzuk. (Ha túl keménynek tűnik, pici tejet adunk hozzá, liszttől függ).

A rétestészta keménységű tésztát cipóba formáljuk és legalább fél órán át pihentetjük. Ezután késfok vastagságura nyújtjuk, és derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra vágjuk.

A csíkokat egyenként laza mozdulatokkal gömbé formáljuk és bő forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból kiemelve, szalvétán lecsepegtetjük, és porcukorban meghempergetve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése