2010. május 15., szombat

Pizzarolád


Hozzávalók:

(3 rúd készítéséhez):

1,5 kg gibanica tészta (kész rétestészta lapok, a vastagabb fajta)

4 dl tejföl (6 részre elosztani a munka folyamán)

Fél kg szalámi (3 részre osztjuk a munka folyamán)

Kb. fél liter Ketchup (ezt a folyamat leírása alapján tudjátok megítélni)

Olaj

Ásványvíz a lapok kenéséhez.

Sajt.

Elkészítés:

(Egy rúd elkészítését írom le, ugyan így járunk el a másik kettővel is).

Az asztalra kiterítünk egy vékony nylont (lehet nagyobb zacskót szétvágni, lényeg, hogy nagyobb legyen, mint a réteslap).

Először veszünk 3 db réteslapot, egyesével meglocsoljuk olajjal, ecsettel szétkenjük, hogy mindenhol érje, egymásra helyezzük. A legfelsőt meglocsoljuk 2 evőkanál ásványvízzel, erre az összes tejfölünk 1/6 részét rákenjük.

Újra 2 réteslap következik, meglocsoljuk olajjal, ásványvízzel, majd megkenjük ketchuppal.

Ismét 2 réteslap következik (olaj, ásványvíz), a tetejére szaláminak 1/3 részét ráreszeljük (almareszelőn).

Ismét 2 réteslap következik (olaj, ásványvíz), megkenjük tejföllel.

Újra 2 réteslap (olaj, ásványvíz) ezt ismét megkenjük ketchuppal, és most az egészet szorosan összesodorjuk, majd az alatta levő nylonnal még áttekerjük, hogy ne nyíljon szét (mert elég vastag lesz, éppen csak hogy be lehet tekerni), és betesszük a fagyasztóba néhány órára.

Mikor már megkeményedett annyira, hogy vágni lehessen, akkor felszeleteljük. Egy rúdból 20-22 szeletet vágjunk. Ezt lehet rögtön sütni, de vissza is lehet rakni a fagyasztóba, ha váratlan vendégek érkeznek, se perc alatt elkészíthetjük a friss finom pizza roládot.

Tepsibe rakjuk, megkenjük tojás és tejföl keverékével, majd jó vastagon sajtot reszelünk rá, amikor kisültek szép aranysárgára, meglocsoljuk ketchuppal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése