Hozzávalók:
75 dkg liszt
25 dkg vaj vagy 30 dkg margarin
25 dkg szitált porcukor
3 db tojás
1 evőkanál ecet
1 kiskanál szódabikarbóna
Tejföl.
Töltelékhez:
15 dkg cukor
2 evőkanál kakaó
3 evőkanál darált dió
2 evőkanál baracklekvár
5 dkg vaj
1 dl rum
Piros és zöld ételfesték, kristálycukor.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, beleszórjuk a szódabikarbónát, rálocsoljuk az ecetet, beletesszük a cukrot és összegyúrjuk, annyi tejfölt adva hozzá, hogy jól formálható tészta legyen.
A tésztából szilva alakú gombócokat készítünk, és világosra megsütjük.
A megsült tésztadarabok belsejét a talpuk felől kiszedjük, és tálba gyűjtjük.
A 15 dkg cukorból a kakaóval és 1,5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekavarjuk a diót, és a kikapart tésztára öntjük. Hozzáadjuk a dzsemet, vajat, rumot, és simára kavarjuk. Ezzel a krémmel a kikapart barackokat megtöltjük, és párosával összeragasztjuk.
Kettő kis csészében piros ,illetve zöld tortafestéket oldunk annyi vízben, hogy ne legyen rikítóan erős. A barackok egyik oldalát zöld a másikat piros festékbe mártjuk, és azonnal kristálycukorba forgatjuk. Zöld levelet szúrhatunk bele, hogy élethűbb legyen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése