2010. május 15., szombat

Őszibarackok


Hozzávalók:

75 dkg liszt

25 dkg vaj vagy 30 dkg margarin

25 dkg szitált porcukor

3 db tojás

1 evőkanál ecet

1 kiskanál szódabikarbóna

Tejföl.


Töltelékhez:

15 dkg cukor

2 evőkanál kakaó

3 evőkanál darált dió

2 evőkanál baracklekvár

5 dkg vaj

1 dl rum

Piros és zöld ételfesték, kristálycukor.


A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojásokat, beleszórjuk a szódabikarbónát, rálocsoljuk az ecetet, beletesszük a cukrot és összegyúrjuk, annyi tejfölt adva hozzá, hogy jól formálható tészta legyen.

A tésztából szilva alakú gombócokat készítünk, és világosra megsütjük.

A megsült tésztadarabok belsejét a talpuk felől kiszedjük, és tálba gyűjtjük.

A 15 dkg cukorból a kakaóval és 1,5 dl vízzel sűrű szirupot főzünk, belekavarjuk a diót, és a kikapart tésztára öntjük. Hozzáadjuk a dzsemet, vajat, rumot, és simára kavarjuk. Ezzel a krémmel a kikapart barackokat megtöltjük, és párosával összeragasztjuk.

Kettő kis csészében piros ,illetve zöld tortafestéket oldunk annyi vízben, hogy ne legyen rikítóan erős. A barackok egyik oldalát zöld a másikat piros festékbe mártjuk, és azonnal kristálycukorba forgatjuk. Zöld levelet szúrhatunk bele, hogy élethűbb legyen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése