- Tetejére
1 db tortabevonó csoki vagy csak porcukorral megszórni
- Krém
25 dkg porcukor
25 dkg margarin
7 dl tej
1 ek. liszt
3 dl tejföl
3 cs. tejszín ízű pudingpor
- Tészta
1 kk. szódabikarbóna
40 dkg liszt
20 dkg porcukor
2 ek. méz
5 dkg vaj vagy sütőmargarin
2 ek. kakaó
2 db tojás
Elkészítés
A tojást, a kakaót, a mézet, a vajat vagy sütőmargarint, és a porcukrot gőz fölött összekeverjük. Ha langyosra kihűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk, majd két lapot sütünk belőle. A margarint kikeverjük a porcukorral. A pudingport összekeverjük a liszttel, a tejföllel és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Állandó keverés mellett kihűtjük, majd összekeverjük a margarinos krémmel.
A krémet a két lap közé töltjük.
Ui: Elég lágy tésztát kapunk, ezért erősen lisztezett deszkán kell nyújtani. A mézes lapokkal ellentétbe igen hamar megpuhul. Nagyon finom és kiadós sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése