2010. május 15., szombat

Kókuszcsokis keksz-szalámi


Hozzávalók:

2 db ostyalap

50 dkg keksz

30 dkg cukor

2 csomag vanília cukor

1 csomag Rama margarin (25 dkg)

12 db kókusz csoki (mérettől függ,annyi csoki hogy végig érje az ostyalapot )

Darabosra vagdalt dió

2 evőkanál kakaópor

Rum és annyi tej hogy jó gyúrható tésztát kapjunk.

Elkészítés:

Az ostyalapokat nedves ruha között megnedvesítjük. A kekszet ledaráljuk. A cukrot, vanília cukrot, margarint és kicsi tejet összeolvasztjuk, hozzáadjuk a ledarált kekszhez, rummal ízesítjük. Darabosra vagdalt diót, és annyi tejet teszünk hozzá, hogy kenhető masszát kapjunk.

A tésztát kétfelé vesszük, az egyikhez hozzá keverünk 2 evőkanál vízzel feloldott kakaót, majd rákenjük őket az rákenjük az ostyalapokra. A közepükre rárakjuk a csokikat, és feltekerjük. Lekenjük cukros sziruppal és kókuszreszelékbe hempergetjük.

Tálalás előtt szeletelve csinosan tálra rendezzük a kétféle színű tekercseket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése