Hozzávalók:
8 tojás
60 dkg cukor
20 evőkanál víz
40 dkg liszt
10 dkg darált dió
2 csomag sütőpor
Krém:
60 dkg vaj (Rama margarin)
45 dkg porcukor
30 dkg darált dió
Kakaópor – ízlés szerint
Cukorszirup,1 dl rum
Díszítés: marcipánvirágok.
Elkészítés:
4 tojássárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral, 10 evőkanál vizet kanalanként belekeverünk. Hozzáadunk 20 dkg lisztet, 10dkg darált diót, 1 csomag sütőport és a 4 tojás keményre vert habját. Kikent, lisztezett tepsiben megsütjük.
Még egy lapot sütünk, csak abba nem teszünk dióbelet. Ez a lap sárga lesz.
A krém elkészítése:
60 dkg vajat habosra keverünk 45 dkg porcukorral. 30 dkg darált dióbelet leforrázunk egy kis tejjel, jól kikeverjük, és ha kihűlt hozzáadjuk a vajhoz. Ízlés szerint egy kis kakaót is adhatunk hozzá. (Én nem tettem.)
A lapokat kétfelé vágjuk. 1 dl rumot kis sziruppal felvegyítünk és meglocsoljuk vele a lapokat. Úgy rakjuk a lapokat hogy a sárga és a barna lapok váltakozzanak. Kívül is bevonjuk krémmel. Marcipán virágokkal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése