2010. május 15., szombat

Lekváros bukta


Hozzávalók:

0,5 kg liszt

2 dkg élesztő

5-6 dkg vaj vagy margarin

Reszelt citromhéj vagy vanilia

1 kiskanál só

3 evőkanál cukor

Tej.

A lisztet mély tálba tesszük, közepébe, kis mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt, erre kis cukrot szórunk, leöntjük egy kis langyos tejjel, és kelni hagyjuk.

Ha az élesztő megkelt, hozzátesszük a többi nyersanyagot, és annyi tejet, hogy megfelelő keménységű tésztát kapjunk. Hólyagosra kidolgozzuk, majd belevegyítjük a langyos zsiradékot.

Letakarva kétszeresére kelesztjük.

Kelés után 2 cm vastagra kinyújtjuk, és kisebb négyzetekre vágjuk. Minden darabra diónyi kemény lekvárt teszünk és felcsavarjuk.

Tepsibe rakjuk, 2 cm távolságra egymástól, és letakarva újra kelesztjük, majd vajjal megkenve megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése