2010. május 17., hétfő

Kapros-túros papucs

Hozzávalók (20 darabhoz)

A tésztához:
500 g finomliszt
2 db tojás sárgája
50 g vaj
300 ml tej
40 g élesztő
1 evőkanál cukor
1 mokkáskanál só

A töltelékhez:
300 g tehéntúró
2 evőkanál tejföl
16 g porcukor
2 evőkanál aprított kapor
1 db egésztojás

Elkészítés

1. Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe.
Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő, vagy a kovász!

2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük

3. Mikor megkelt, lisztezett asztalra borítjuk a tésztát, nyújtófával egy kb 30 cm-es sugarú körré nyújtjuk. Fánkszaggatóval, vagy üvegpohárral köröket szaggatunk ki belőle.

4. Nyújtófával tovább nyújtjuk 10 cm átmérőjű köröké. A körök közepére teszünk egy evőkanál tölteléket, majd félbehajtjuk és ujjheggyel eldolgozzuk a szélét.

5. A papucsokat kivajazott, kilisztezett tepsire tesszük és felvert tojással megkenjük a tetejét. 180 C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése