Tortalap:
6 tojásból a szokásos módon tortalapot sütünk
Krém:
4 tojásból egy egyszerű piskótát sütünk.
500 ml tejet 2 csomag puncs ízű pudingporral felfőzünk és kihűtjük. 50dkg Rámát 50dkg porcukorral, fél puncs aromával jól kikeverünk, majd hozzáadjuk a pudingot, és jól eldolgozzuk.
A piskótát egy tálba tépkedjük és hozzáadunk az elkészített krémből 3 evőkanállal aztán 2 evőkanál baracklevárt, 4-5 evőkanál málnaszörpöt, kevés rumot és jól összegyúrjuk. Ha híg lenne, adjuk hozzá darált kekszet vagy bármilyen kalácsvéget, csak morzsoljuk össze.
Bevonás: 90 dkg marcipán
Elkészítés:
Egy mély műanyag tálalt béleljünk ki fokpakkal. A tortalapot vágjuk 3 egyforma részre, és a középső lapot daraboljuk fel kis háromszögekre. A tortalap tetejét tegyük a fokpakkal kibélelt tálba, és a belsejét kenjük meg puncsos krémmel, a közepére tegyünk egy kevés puncs masszát és kezdjük el körkörösen rakni a krémmel megkent háromszögeket. A krém után tegyünk egy réteg puncsmasszát, és ezt addig ismételjük, amíg a piskóta háromszögek el nem fogynak. Végül kenjük meg krémmel és a tortalap alját, helyezzük a tálban rétegezett részekre. Óvatosan borítsuk ki a formából és távolítsuk el a folpackkot. Az alját, ha kilóg faragjuk meg egy kicsit, majd az egészet kenjük be puncsos krémmel. Tegyük hűtőbe addig, amíg a bevonáshoz megformázzuk a marcipánt.
A marcipánt beszínezzük rózsaszínre, majd sok kis hengert sodrunk ezek lesznek a gombolyag alkotó elemei. A tortát kivesszük a hűtőből és rátekerjük szorosan egymás mellé a sodort hengereket.
A tetejére külön készítünk puncsmasszát vagy kekszmasszát, és ebből formázunk egy cicát, amit marcipánnal borítunk be, és cicaformává alakítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése