Hozzávalók
- A mázhoz
1 evőkanál rum
20 dkg porcukor
4 db tojássárgája
- A töltelékhez
25 dkg kókuszreszelék
25 dkg porcukor
5 db tojásfehérje
- A tepsi kikenéséhez
finomliszt
Rama Sütőmargarin
- A tésztához
3 evőkanál tejföl
1 db tojássárgája
2 evőkanál keserű kakaópor
1 kiskanál őrölt fahéj
20 dkg barna cukor
35 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
20 dkg puha Rama Sütőmargarin
Elkészítés
A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi tésztához valóval együtt tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. fél cm vastagságú, 40 x 20 cm-es téglalapokat nyújtunk. Az egyiket egy margarinnal kikent, belisztezett peremes tepsibe tesszük.A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk, majd egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a mázat. Ehhez a tojások sárgáját a porcukorral és a rummal addig keverjük, míg sima nem lesz. A kész süteményt még forrón vágódeszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése