2010. május 18., kedd

Kedvenc kókuszkocka



Hozzávalók

  • elkészítés:90 perc
  • nehézség:könnyű
  • sütési hőfok:180 ℃
  • sütési idő:35 perc
Kedvenc kókuszkocka
  • A mázhoz

    1 evőkanál rum
    20 dkg porcukor
    4 db tojássárgája

  • A töltelékhez

    25 dkg kókuszreszelék
    25 dkg porcukor
    5 db tojásfehérje

  • A tepsi kikenéséhez

    finomliszt
    Rama Sütőmargarin

  • A tésztához

    3 evőkanál tejföl
    1 db tojássárgája
    2 evőkanál keserű kakaópor
    1 kiskanál őrölt fahéj
    20 dkg barna cukor
    35 dkg finomliszt
    fél csomag sütőpor
    20 dkg puha Rama Sütőmargarin

Elkészítés

A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a többi tésztához valóval együtt tálba rakjuk, és addig gyúrjuk, amíg össze nem áll. Ezután két részre osztjuk, enyhén meglisztezett gyúrólapon egyenként kb. fél cm vastagságú, 40 x 20 cm-es téglalapokat nyújtunk. Az egyiket egy margarinnal kikent, belisztezett peremes tepsibe tesszük.
A töltelékhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé a porcukrot is beledolgozzuk. A kókuszreszeléket beleforgatjuk, majd egyenletesen a tésztára kenjük. A másik tésztalappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 35 percig sütjük.
Amíg sül, elkészítjük a mázat. Ehhez a tojások sárgáját a porcukorral és a rummal addig keverjük, míg sima nem lesz. A kész süteményt még forrón vágódeszkára borítjuk, és a mázzal azonnal bekenjük. Mire kihűl, a máz is megdermed rajta. Forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése