2010. május 18., kedd

Kávés tekercs


  • A krémhez

    3 dkg kókuszreszelék
    9 dkg folyékony méz
    1 csomag vaníliás cukor
    6 dkg porcukor
    15 dkg Rama Sütőmargarin

  • A tésztához

    2 dl lefőzött kávé (cukor nélkül)
    1 evőkanál rum
    6 dkg kakaópor
    40 dkg háztartási keksz
    3 dkg porcukor

Elkészítés

A háztartási kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, rumot és összekeverjük. A kávét a kekszhez öntjük és tésztává gyúrjuk. A tésztát sodrófával egy kristálycukorral megszórt alufólián téglalap alakúra nyújtjuk. A margarint, a vaníliás cukorral és a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mézet és a kókuszreszeléket. Összekeverjük, megkenjük vele a tésztát. A fólia segítségével feltekerjük, és lehűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése