2010. május 16., vasárnap

Túrós-sajtos rúd


Hozzávalók:

2 csomag Rama margarin (50 dkg)

Fél kg tehéntúró

50 dkg liszt

1 evőkanál só (ízlés szerint)

1 db tojás

Reszelt sajt a szóráshoz (Trappista).

Elkészítés:

A liszthez adom a sót, majd a margarint, és elmorzsolom., Hozzákeverem a túrót is, és tésztának összeállítom. 1 éjszakát a hűtőben pihentetem (de minimum 1 órát).

Másnap kinyújtom nem túl vékonyra, megkenem a kissé felvert tojással és reszelt sajttal bőségesen meghintem. Derelyevágóval rudakra vágom, tepsire sorakoztatom.(A tepsit nem vajazom, elég zsiradék van a tésztában.) Ebből a mennyiségből 2 nagy tepsivel lesz.

Előmelegített sütőben, 200C fokon 25-30 perc alatt szép aranysárgára sütöm. Jól záródó dobozban sokáig eláll. (Már ha marad egyáltalán…)

Megjegyzés:

A tésztát akár 2 nappal korábban is be lehet gyúrni, Folpackba csomagolni, és csak annyit megsütni belőle, amennyi éppen frissen kell.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése