Hozzávalók:
2 csomag Rama margarin (50 dkg)
Fél kg tehéntúró
50 dkg liszt
1 evőkanál só (ízlés szerint)
1 db tojás
Reszelt sajt a szóráshoz (Trappista).
Elkészítés:
A liszthez adom a sót, majd a margarint, és elmorzsolom., Hozzákeverem a túrót is, és tésztának összeállítom. 1 éjszakát a hűtőben pihentetem (de minimum 1 órát).
Másnap kinyújtom nem túl vékonyra, megkenem a kissé felvert tojással és reszelt sajttal bőségesen meghintem. Derelyevágóval rudakra vágom, tepsire sorakoztatom.(A tepsit nem vajazom, elég zsiradék van a tésztában.) Ebből a mennyiségből 2 nagy tepsivel lesz.
Előmelegített sütőben, 200C fokon 25-30 perc alatt szép aranysárgára sütöm. Jól záródó dobozban sokáig eláll. (Már ha marad egyáltalán…)
Megjegyzés:
A tésztát akár 2 nappal korábban is be lehet gyúrni, Folpackba csomagolni, és csak annyit megsütni belőle, amennyi éppen frissen kell.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése