2010. május 15., szombat

Margarinos sós kifli



Hozzávalók:

1 kg liszt

5 dkg élesztő

1 kiskanál cukor

1 evőkanál só + a szóráshoz

2 dl tej

2 dl víz

2 evőkanál disznózsír

Negyed margarin (6,25 dkg)

1 db tojás.

Elkészítés:

A cukorból 2 ujjnyi tejből és 1 evőkanál lisztből kovászt készítünk, majd a többi hozzávalóval együtt puha tésztát gyúrunk, a tojás kivételével.

Kelesztjük minimum 15 percet, de ha többet kelesszük (1 órát), még finomabbak lesznek. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk, köröket nyújtunk belőlük, majd mindegyiket 8 részre vágjuk. Kifliket sodrunk. Összesen 32 kiflink lesz. Tepsire ültetjük őket. Megkenjük tojással, megszórjuk sóval és mindegyik tetejére teszünk egy kis téglalapra vágott margarint.

Forró sütőben szép pirosra sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése