- A tepsi kikenéséhez
Rama Sütőmargarin
- A díszítéshez
vaníliás porcukor
- A tésztához
fél csomag sütőpor
10 dkg dióbél
1 dl tej
25 dkg kristálycukor
5 db tojás
25 dkg finomliszt
10 dkg Rama Sütőmargarin
Elkészítés
A tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, majd a cukrot és a margarint hozzáadva habosra keverjük. Ezután apránként, felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, a tetejére durvára vágott dióbelet szórunk és előmelegített sütőben, 180 °C-on megsütjük. A tepsiben hagyjuk kissé kihűlni, majd gyúródeszkára borítva, pogácsaszaggatóval vagy félhold alakú kiszúróformával holdacskákat vágunk belőle. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése