2010. május 18., kedd

Diós piskótaholdacskák


  • A tepsi kikenéséhez

    Rama Sütőmargarin

  • A díszítéshez

    vaníliás porcukor

  • A tésztához

    fél csomag sütőpor
    10 dkg dióbél
    1 dl tej
    25 dkg kristálycukor
    5 db tojás
    25 dkg finomliszt
    10 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítés

A tojások sárgáját elkeverjük a tejjel, majd a cukrot és a margarint hozzáadva habosra keverjük. Ezután apránként, felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tésztát margarinnal kikent, kilisztezett tepsibe öntjük, a tetejére durvára vágott dióbelet szórunk és előmelegített sütőben, 180 °C-on megsütjük. A tepsiben hagyjuk kissé kihűlni, majd gyúródeszkára borítva, pogácsaszaggatóval vagy félhold alakú kiszúróformával holdacskákat vágunk belőle. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése