2010. május 15., szombat

Gyúrt lekváros bukta


Hozzávalók:

(2 dl -es pohárral mérünk)

2,5 pohár zsír

2 pohár tej

12 pohár liszt + 1 evőkanál liszt

2 db élesztő (2 x 50 gramm)

6 db vaníliás cukor + 1 kiskanál kristálycukor

2 db tojás

Porcukor a szóráshoz

Bolti őszibarack dzsem, házi sárgabarack lekvár, házi meggy lekvár (bármilyen lekvárral tölthető).

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatni kétujjnyi langyos tejben 1 nagykanál liszttel és 1 kiskanál kristálycukorral. A többi hozzávalóhoz önteni és jól összegyúrni az egészet. Kockákra vágni és tölteni a lekvárral. Csak egymásra kell hajtani a tésztát, két végét lenyomkodni és a közepét is összehúzni. Mert ha csak ráhajtjuk, akkor szétkelnek. Sütéskor nem baj, ha pici lekvár folyik ki belőle, nem fog odaragadni. Egy tortaszedő segítségével szépen kilehet szedni a tepsiből. 220 C fokos előmelegített sütőben szép rózsaszínűre sütni.

Forrón megszórni porcukorral.

Nekem négy nagy tepsi lett belőle. Én dupla adagot csináltam. Hűvös helyen letakarva vagy műanyag dobozban egy hétig is eláll.

Keleszteni nem kell a tésztát, mert mire már a tepsibe kerülnek addig is kelnek és sütéskor is kelnek. Finom puhák lesznek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése