2010. május 18., kedd

Gabi szelet dióval


4 tojás
17 dkg kristálycukor
2 kanál méz
5 dkg durvára vágott dió
16 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor

Elkészítés

A tojások sárgáját a cukorral és a mézzel habosra keverjük, majd a diót, a lisztet, a sütőport és a tojások fehérjének keményre vert habját hozzáadjuk. Zsírozott vagy sütőmargarinozott, lisztezett tepsiben sütjük. Krém: 1 tojássárgáját, 3 kanál lisztet 3 dl tejjel simára keverünk, majd pépet főzünk belőle. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tojás fehérjének a habját. 20 dkg margarint, 15 dkg porcukorral, 1 cs vaníliás cukorral habosra keverünk és a kihűlt krémet hozzáadjuk. Rákenjük a tésztára, csokimázzal vonjuk be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése