2010. május 15., szombat

Sonkás papucs


Hozzávalók:

12 dkg margarin

1 evőkanál ecet

2 evőkanál víz

1 db tojás

Egy kevés só

1 csomag sütőpor

30 dkg finomliszt.

Töltelékhez:

1 db főtt tojás

20 dkg paraszt sonka (én üzleti sonkával készítettem)

1 db tojásfehérje.

A kenéshez:

1 tojássárgája, egy kevés tej.

A liszthez hozzákeverjük a sütőport, ezután a sót, a margarint, a tojást, az ecetet, a vizet, és sima tésztának gyúrunk. Hideg helyen 30 percig pihentetjük. Míg pihen, a sonkát, tojást apró kockákra vágjuk és összekeverjük a kissé felvert tojásfehérjével.

A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, és kb.5 cm átmérőjű korongokat, szaggatunk ki belőle Közepükre 1-1 kiskanálnyi tölteléket, teszünk, félbehajtjuk, a széleit megkenjük tojásfehérjével és lenyomkodjuk. Szebb lessz ha a széleit villával nyomjuk össze. A tetejét bekenjük egy kis tejjel elkevert tojássárgájával. Kiolajozott sütőlapra tesszük, és szép sárgára sütjük.

Ebből az adagból 10 cm-es koronggal vágva 15 db papucs lessz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése