2010. május 15., szombat

Radírszelet



Hozzávalók:

6 tojás, 17 evőkanál porcukor, 3 csomag vaníliás cukor, 4 dl tejföl, 4 csomag zselatin, 2 dkg kakaópor, 2 dl málnaszörp.

Elkészítés:

Sárga réteg:

3 tojássárgáját, 5 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral habosra keverünk.

3 tojásfehérjét felverünk habnak. 1,5 dl vizet felmelegítünk és beleteszünk 1 csomag zselatint.

Felforraljuk, és a sárgához öntjük, majd a felvert habot is hozzá keverjük. Ezután magas falú edénybe öntjük és kb. 15 percig hűtőben dermesztjük. Nagyon fontos a hűtés különben a rétegek összefolynak.

Barna réteg:

Ugyanúgy, mint a sárga réteg csak keverjünk bele 2 dkg kakaóport. Ráöntjük a sárga rétegre és ismét 15 perc alatt hűtőben dermesztjük.

Fehér réteg:

4 dl tejfölt 7 evőkanál porcukorral 1 csomag vaníliás cukorral kikeverünk és 1,5 dl vizet 1 csomag zselatinnal felforralunk és hozzákeverjük, majd ráöntjük a barna réteg tetejére és ismét 15 perc hűtés következik.

Rózsaszín réteg:

1,5 dl vizet 1 csomag zselatinnal felforralunk és hozzáöntünk 2 dl málnaszörpöt, majd a fehér réteg tetejére öntjük, és ismét 15 percig hűtőben dermesztjük.

Üvegtál mérete: 23x35 cm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése