2010. május 15., szombat

Sajtos kifli


Hozzávalók:

35 dkg liszt

15 dkg margarin

1 dl tej

1 evőkanál cukor

3 dkg élesztő

1 db tojás

1 dl kefir

0,5 dl olaj

1 teáskanál só.

Tetejére:

Sajt

1 db tojás sárgája.

Az élesztőt megfuttatjuk a langyos cukros tejben. Amikor megkelt, hozzáadjuk a liszthez a többi hozzávalóval, és gyenge tésztát dagasztunk. Ha szükséges, lehet még tejet adni hozzá.

Letakarjuk, megkelesztjük. Ha megkelt, attól függően, hogy mekkora kifliket szeretnénk, kis cipókat formálunk (pld. 6 db-ot). Ezeket korong alakúra kinyújtjuk, és felszeleteljük 8 szeletre. A szeletekre tehetünk vékony sajtcsíkot, de én egyszerűen csak megkenem csípős ketchuppal, és feltekerem a széles végétől indulva. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és itt kelesztjük még legalább fél órát. Ezután lekenjük a kifliket a tojássárgával, és teszünk rá egy csipet reszelt sajtot.

180 fokon 20 percig sütjük, míg szép pirosra nem sülnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése