2010. május 16., vasárnap

Sajtos pogácsa 2.


Hozzávalók:

40 dkg liszt

15 dkg sajt (vegyesen füstölt és trappista, de finom csak trappistával is)

1 db tojás

1 db tojás sárgája (a kenéshez)

25 dkg Rama margarin

1-2 teáskanál só (ízlés szerint)

Néhány kanál tejföl, hogy a tésztánk összeálljon

1 csomag sütőpor.

Elkészítés:

A sajtot lereszelni, kb. 5 dkg-ot félre tenni a tetejére.

A hozzávalókat összegyúrni néhány kanál tejföllel. Egy éjszakára a hűtőbe tenni, pihentetni. Másnap pogácsa vastagságúra nyújtani. (A tésztát nem kell lisztezni nyújtás közben.)

Közepes, vagy apró pogácsaszaggatóval kiszaggatni. Ha nincs szaggatónk, lehet 2-3 cm-es kockákra is vágni, és kissé megsodorni a pogácsákat.

A tetejét tojássárgájával megkenni, sajttal megszórni. Előmelegített sütőben, kb. 200C fokon szép pirosra sütni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése