2010. május 18., kedd

Kráter szelet


  • A tetejére

    1 nagy pohár 20%-os tejföl
    3 evőkanál porcukor

  • A tésztához

    1 csomag sütőpor
    2 evőkanál kakaópor
    25 dkg liszt
    1 dl étolaj
    5 csomag vaníliás cukor
    9 dl tej
    2 csomag vaníliás pudingpor
    5 db tojás
    25 dkg porcukor

Elkészítés

A 2 csomag vaníliás pudingot 8 dl tejjel, 4 csomag vaníliás cukorral megfőzzük, majd gyakran kevergetve megvárjuk, amíg kihűl. A tésztához az 5 tojássárgát 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral és 1 dl tejjel jól kikeverjük. Hozzáadunk 1 dl étolajat és 25 dkg lisztet (amibe előzőleg belekevertük a 2 evőkanál kakaót, és az 1 csomag sütőport). Ehhez lassan hozzákeverjük az 5 tojás keményre felvert habját. Tepsibe tesszük, és vizes evőkanállal a tetejére szaggatjuk a kihűlt vaníliás pudingot. Kb. 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült, akkor a nagy pohár 20 %-os tejfölbe belekeverünk 3
evőkanál porcukrot, és a még meleg tésztára kenjük. Pár percre még visszatoljuk a sütőbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése