2010. május 15., szombat

Jaffa torta


Hozzávalók:

7 db tojás

60 dkg darált keksz

2,5 margarin

2 dl narancsos üdítő

1,5 liter tej

4 csomag vaníliás puding

25 dkg porcukor

3 evőkanál liszt

30 evőkanál kristálycukor

20 dkg-os babapiskóta keksz

3-4 doboz jaffa keksz, illetve narancsos pilótakeksz

1 liter tejszínhab.

Tészta:

7 tojásfehérjét kemény habbá verjük lassan adagolva a 12 kanál kristálycukrot. Majd belekeverjük a lisztet és megsütjük kikent, lisztezett 39 cm x 28 cm átmérőjű tepsiben, 180 C fokon, előmelegített sütőben.

Keksz massza:

60 dkg darált kekszet, 25 dkg porcukrot, 1 margarint és 2 dl narancsos üdítőt kézzel jól összegyúrjuk és rásimítjuk a kihűlt tésztára.

Krém:

A pudingot külön tálban kikeverem 12 kanál cukorral és egy kis tejjel, hogy csomómentes legyen, külön kikeverni 6 kanál cukorral a 7 tojássárgáját egy másik tálban. Majd összekeverni a két krémet és 1,5 liter tejben megfőzni. Mikor kihűlt kikeverni 1,5 margarinnal és 3 egyenlő részre osztani.

Rétegezés:

Tészta, kekszmassza, krém, babapiskóta (üdítőbe mártogatni), krém, jaffa keksz vagy narancsos pilótakeksz (csokis fele lefelé megy) és végül a krém. De lehet a babapiskóta helyett is jaffa kekszet tenni.

Tetejére tejszínhab, virágok.

Eredeti recept szerint nem megy alá tészta, de én szoktam, mert így könnyebb vágni és kínálni.

Ezt a tortát is már több alkalomra elkészítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése