Hozzávalók:
7 db tojás
60 dkg darált keksz
2,5 margarin
2 dl narancsos üdítő
1,5 liter tej
4 csomag vaníliás puding
25 dkg porcukor
3 evőkanál liszt
30 evőkanál kristálycukor
20 dkg-os babapiskóta keksz
3-4 doboz jaffa keksz, illetve narancsos pilótakeksz
1 liter tejszínhab.
Tészta:
7 tojásfehérjét kemény habbá verjük lassan adagolva a 12 kanál kristálycukrot. Majd belekeverjük a lisztet és megsütjük kikent, lisztezett 39 cm x 28 cm átmérőjű tepsiben, 180 C fokon, előmelegített sütőben.
Keksz massza:
60 dkg darált kekszet, 25 dkg porcukrot, 1 margarint és 2 dl narancsos üdítőt kézzel jól összegyúrjuk és rásimítjuk a kihűlt tésztára.
Krém:
A pudingot külön tálban kikeverem 12 kanál cukorral és egy kis tejjel, hogy csomómentes legyen, külön kikeverni 6 kanál cukorral a 7 tojássárgáját egy másik tálban. Majd összekeverni a két krémet és 1,5 liter tejben megfőzni. Mikor kihűlt kikeverni 1,5 margarinnal és 3 egyenlő részre osztani.
Rétegezés:
Tészta, kekszmassza, krém, babapiskóta (üdítőbe mártogatni), krém, jaffa keksz vagy narancsos pilótakeksz (csokis fele lefelé megy) és végül a krém. De lehet a babapiskóta helyett is jaffa kekszet tenni.
Tetejére tejszínhab, virágok.
Eredeti recept szerint nem megy alá tészta, de én szoktam, mert így könnyebb vágni és kínálni.
Ezt a tortát is már több alkalomra elkészítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése