Panini (Laugenbrot, Lúgos kenyérke)
16-17 zsemléhez:
Tésztához:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
1 kk. cukor
3 dkg vaj
1 kk. só
A főzéséhez:
4 tk só
12 kk. (kb. 4 dkg) szódabikarbóna
A tészta alkotó elemeiből egy rugalmas tésztát dagasztok, 5 dkg-os darabokra vágom, formázom, és langyos helyen kelesztem.
A vízben elkeverem a sót és a szódabikarbónát, felforralom. A tésztákat (max. 5 db-ot) a forrásban lévő vízbe teszek, és 30 másodpercet főzöm. Szűrőkanállal, a sütőpapírral bélelt tepsire szedem.
Éles késsel (tapétavágó sniccer) bevágom, kristályos sóval dekorálom, és az előmelegített sütőben 220 C-on, 20-22 perc alatt megsütöm.
Só helyett dekorálható mákkal, szezámmal vagy őrölt dióval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése