2011. január 14., péntek

Paraszt kenyér fehér lisztből (Dagasztás Nélküli Kenyér) Max konyhaja

.



Hozzávalók:

- 2 dkg friss élesztő
- 10 dkg tejsavó
- 30 dkg víz (vagy csak 40 dkg víz, mert nálunk sincs mindig tejsavó)
- 8 dkg rétes liszt
- 8 dkg bio teljes kiőrlésű rozsliszt
- 34 dkg sima liszt
- 2 ek tejpor
- 2 tk só



Feloldom az élesztőt a langyos folyadékban, és pihentetem. Közben átszitálom a liszteket, és kikeverem a sóval. Bele egy nagy keverő tálba, és hozzá keverem a folyadékot. Lefedem, és 12 órát hagyom kelni.


Letelt az idő, bekapcsolom a sütőt, 250 C-ra állítom, és bele teszek egy jénait melegedni. Egy spatulával átdolgozom a tésztát, körbe lisztezem. Kelesztem még 20 percet. Kiveszem a forró edényt, most szólok, nincs teteje! Megszórom a formát liszttel, és bele teszem a tésztát. Mehet a sütőbe, még mindig fedetlenül!



Stílusosan egy kis krémsajttal megkenve

Alsó sütésen sütöm 20-25 percet, majd alsó-felső sütésre teszem, és sütöm még 45-55 percet, de néha rápillantok, ne égjen meg a teteje.

Sok sikert és jó étvágyat hozzá!


Max

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése