Hozzávalók:
2 dl tejszín
10 dkg vaj
50 dkg cukor
24 dkg zsíros tejpor
4 dkg vaníliás cukor
3-4 evőkanál kakaópor
Házi tejcsoki elkészítése:
Egy lábosban olvasszuk fel a vajat, majd öntsük hozzá a tejszínt, és a cukrot. Ezt főzzük, kb. 5-7 percig. Közben jól keverjük össze a zsíros tejport, a vaníliás cukrot és a kakaóport, majd szitáljuk is át az egészet, hogy ne maradjanak benne nagyobb szemcsék és így talán még jobban összekeverednek az alapanyagok. Ezután ezt a kakaóporos keveréket a tűzről lehúzott tejszínes masszába keverjük bele jó alaposan, de óvatosan, mert nagyon tud ám fájni, ha megégeti a kezünket. Majd ha ezzel is megvagyunk, akkor egy alufóliával kibélelt tepsibe öntjük az egészet, hagyjuk kicsit hűlni és dermedni, majd mikor már kellőképpen meghűlt a hűtőszekrénybe tesszük. Amikor teljesen kihűlt az elkészült csokoládé, egy éles késsel apró kockákra, vagy nagyobb táblákra vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése