
Ha farsang, akkor fánk. Ha fánk, akkor – újabban – profiterol!
Az eredeti recept :
1.5 dl vizet 5 dkg vajjal felforralunk. Amikor már forr folyamatos keverés közben hozzáadunk 8 dkg lisztet.
Addig kavargatjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától, ekkor levesszük a tűzről és 2 tojást keverünk hozzá.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat helyezünk a tésztából, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük
Belső krém:
3dl tejszínt 1 csomag vaníliás cukorral felverünk és a fánkokba töltjük (érdemes fecskendővel próbálkozni.)
Külső krém:
1 dl tejben felolvasztunk egy tábla étcsokoládét és 3 dkg vajjal elkeverjük.
A töltött fánkocskákat szorosan egymás mellé helyezzük, majd leöntjük a csokoládé krémmel.
Természetesen a krémeket másféle ízekben is kipróbálhatjuk, íme néhány változat:
Zöldcitromos-mascarpones:
12 dkg mascarpone 2 lime leve, cukor ízlés szerint, alaposan összekeverjük
Tejcsokoládés:
2,5 dl tejet felforralunk, hozzáadunk 5 dkg finom tejcsokoládét összetördelve, és 3 tojás sárgáját is.
Sűrűsödésig főzzük.
Narancsos-csokoládés
a tejcsokoládéshoz hasonlóan készül, azzal a különbséggel, hogy egy egész tábla magas kakaótartalmú narancsos étcsokoládét használjunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése