2011. december 12., hétfő

Profiterol

forras:5letes.hu



profit.jpg

Ha farsang, akkor fánk. Ha fánk, akkor – újabban – profiterol!


Az eredeti recept :

1.5 dl vizet 5 dkg vajjal felforralunk. Amikor már forr folyamatos keverés közben hozzáadunk 8 dkg lisztet.
Addig kavargatjuk, amíg a tészta el nem válik az edény falától, ekkor levesszük a tűzről és 2 tojást keverünk hozzá.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat helyezünk a tésztából, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük


Belső krém:

3dl tejszínt 1 csomag vaníliás cukorral felverünk és a fánkokba töltjük (érdemes fecskendővel próbálkozni.)


Külső krém:

1 dl tejben felolvasztunk egy tábla étcsokoládét és 3 dkg vajjal elkeverjük.


A töltött fánkocskákat szorosan egymás mellé helyezzük, majd leöntjük a csokoládé krémmel.


Természetesen a krémeket másféle ízekben is kipróbálhatjuk, íme néhány változat:


Zöldcitromos-mascarpones:


12 dkg mascarpone 2 lime leve, cukor ízlés szerint,
alaposan összekeverjük


Tejcsokoládés:


2,5 dl tejet felforralunk, hozzáadunk 5 dkg finom tejcsokoládét összetördelve, és 3 tojás sárgáját is.
Sűrűsödésig főzzük.



Narancsos-csokoládés


a tejcsokoládéshoz hasonlóan készül, azzal a különbséggel, hogy egy egész tábla magas kakaótartalmú narancsos étcsokoládét használjunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése