2011. december 30., péntek

Sörszivacs

Hozzávalók:
30 dkg liszt, 20 dkg margarin, fél tasak sütőpor, 1 kiskanál só, 2 dl tejföl, 1 tojás, köménymag, 25 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A lisztbe belekeverjük a sütőport, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a sót, és annyi tejfölt, hogy rétestészta keménységű legyen. Kinyújtjuk, tojással megkenjük, köménymaggal és reszelt sajttal megszórjuk. Negyedóránként négyszer hajtogatjuk, mint a vajastésztát. A negyedik hajtogatás után fél centi vastagra kinyújtjuk, reszelt sajttal megszórjuk, tetszés szerinti formával kiszaggatjuk, és zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk. Forró sütőben aranysárgára sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése