2011. december 30., péntek

szerencsemalac suti


400 g liszt
1 zacskó szárított élesztő, vagy fél kocka élesztő
1 tojás
2 dl joghurrt
1dl meleg tej
teáskanálnyi cukor

vajas tészta:
150 g liszt
100 g magarin


Töltelék:
Bármi, ami kedvedre van, kolbász, pizzaszósz, sajt, párolt zöldség, sonka stb. vagy ezek kombinációi
Kenéshez:
Egy tojás fehérje
Egy tojás sárgája

Először készítsd el a kelt tésztát, alaposan összedolgozva a hozzávalókat. A meleg tejben old fel a cukrot, az élesztőt, amikor az élesztő teljesen feloldódott dolgozd hozzá a többi hozzávalót. Én a robotgépemmel csinálom. Ha a tészta sima és fényes, meleg helyen pihentetni, míg a kétszeresére kel.

Közben készítsd el a vajastésztát. Gyúrd össze a hozztávalókat és dolgozd bele a megkelt tésztába.

Sodord ki a tésztát félujjnyi vastagra és pogácsaszaggatóval vágd ki az arcokat. Helyezd sütőpapírra a fele adagot, majd tedd rá a tölteléket. Fedd be egy másik lapocskával. Kend meg tojásfehérjével. Szagassd ki az orrát, köménymaggal, vagy rozmaring levélel jelezd az orrnyílásokat, majd egy kisebb pogácsaszaggatóvla készítsd el e fületket, úgy, hogy a kört 4 felé vágod. Készítsd el a szemeket maszolából vagy szemesborsból
Hagyd őket legalább fél órányit kelni, majd kend le őket tojássárgájával.

Közben a sütőt melegítsd be, tégy a sütőbe egy lábasban vizet. Süsd ki.

Pogácsaszaggatóval készült a pofija, egy csavaros üveg kupakjával az orra, amie 2 szál rozmaringot tettem, a fülei 1-1 negyed kör egy kisebb méretű pogácsaszaggatóval, a szemeket lehet készíteni mazsolával, szemesborssal. Tojás fehérjével alaposan megkentem az pofikat, hogy a fül és az orr odaragadjon, majd tojássárgával újra átkentem

forras:http://arykana.lapunk.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése