2011. december 30., péntek

Sörkorcsolya


Hozzávalók:
1 + 1/4 bögre meleg víz, 5 dkg élesztő, 1 mokkáskanál cukor, 1/2 bögre meleg tej, 1/2 bögre puha vaj, 1 + 1/2 teáskanál só, 6 bögre finomliszt, 2 tojás.
Elkészítés:
Tegyünk egy meleg tálba fél bögre meleg vizet, szórjuk rá az összemorzsolt élesztőt, majd keverjük el a vízben. Adjuk hozzá a maradék meleg vizet, a cukrot, a tejet, a vajat, a sót és 2 bögre lisztet. Elektromos keverővel dolgozzuk össze, ezután adjuk hozzá a tojásokat és még fél bögre lisztet, majd keverjük 2 percig. Adjuk hozzá a maradék lisztet, hogy lágy tésztát kapjunk. Borítsuk a tésztát lisztezett gyúródeszkára, gyúrjuk ruganyosra és folpaccal fedjük le, majd hagyjuk állni 20 percig. Készítsünk kívánt formákat, helyezzük kikent sütőlapra, borítsuk be műanyag fóliával: a lényeg hogy légmentesen záródjon. Egy hétig tárolhatjuk így mélyhűtőben. Fagyasztás nélküli sütés: a tészta megformázása után duplájára kelesztjük.

forras:webcukraszda.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése