2011. december 30., péntek

Sonkás párnácska








Hozzávalók
1 csomag fagyasztott leveles tészta
300 g sonka
1 kisebb fej vöröshagyma
30 g vaj
1 felvert tojás
csipetnyi só és bors
1 tk. zsemlemorzsa
Elkészítés
1. Amíg a tészta felenged, elkészítem a tölteléket. A sonkát ledarálom, a vöröshagymát nagyon finomra aprítom, majd a vajon megdinsztelem. Hozzáadom a sonkát is, tovább pirítom egy kicsit, majd sózom, borsozom. A felvert tojás felét ráöntöm, és rövid ideig kevergetem, végül a zsemlemorzsát is hozzáadom.

2. A felengedett tésztát belisztezett gyúródeszkán kb. fél cm vastagságúra nyújtom, és kb. 5x5 cm-es darabokra vágom. Kiskanálnyi tölteléket halmozok a közepére, majd az átló mentén félbehajtom. Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatom a sütiket, a tetejüket lekenem a maradék tojással.

3. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10-14 perc alatt aranysárgára sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése