2011. december 30., péntek

Sajtos-kolbászos kiflik

Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg margarin, 3 bögre liszt, 1 csomag sütőpor, 2 dl tejföl, 3/4 evőkanál só.
A töltelékhez: 10 dkg lángolt kolbász, 5 dkg trappista sajt.
A kenéshez: 1 tojássárgája.
Elkészítés:
Egy kisebb tepsit kikenünk margarinnal. A lisztet, sütőport, margarint, a sót, és a tejföl felét jól összegyúrjuk, majd 30 percig pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket: apró darabokra vágjuk kolbászt, a maradék tejföllel és a reszelt sajttal összekeverjük. A 30 perc elteltével a tésztát kinyújtjuk, ujjnyi vastagságú köröket szaggatunk, amiket kisodrunk picit nagyobbra. A felükre kiskanállal tölteléket teszünk, félbehajtjuk, majd tojássárgájával megkenjük. Tepsiben, közepes lángon kb. 20 percig sütjük.
Egyszerű, gyors süti, a tölteléket variálhatjuk, mert bármivel finom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése