2010. október 2., szombat

Amerikai palacsinta



* 1,5 dl tej
* 2 egész tojás és 1 tojásfehérje
* 40 g (2 ek) olvasztott vaj
* 20 g (1 ek) nádcukorszirup vagy juharszirup
* 20 g (1 ek) porcukor
* 200 g finomliszt
* 1 cs sütőpor

elkészítés

1. Simára keverjük a tejet, a 2 egész tojást, az olvasztott vajat, a szirupot, a cukrot, az átszitált lisztet és a sütőport. A tésztának sűrű, lágy folyamban kell lecsorognia a merőkanálról. Letakarva hűtőben pihentetjük legalább 2 órát.
2. Közvetlenül a sütés előtt puha habbá verünk egy tojásfehérjét és a palacsintatésztába forgatjuk.
3. Felforrósított serpenyő közepére 4 evőkanálnyi tésztát csurgatunk és szép világosbarnára sütjük a palacsinta mindkét oldalát.
4. Konyharuhával letakarva melegen tartjuk a palacsintákat, amíg a többit kisütjük.
5. Frissen, juharsziruppal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése