2010. október 2., szombat

Ferrero Roche recept



* 35 dkg tejcsokoládé
* 1 dl tejszín
* 25 db egész törökmogyoró
* 15 dkg blansírozott törökmogyoró
elkészítés

1. A darabokra tört csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a tejszínt.
2. Egy peremes porcelántálra/ tányérra simítjuk a tejszínes csokit megvárjuk, míg hűl kicsit és hűtőbe tesszük dermedni.
3. Kiskanál (vagy ami még jobb: karalábévájó) segítségével egyforma adagokat szedünk a csokiból, a közepükbe egész mogyorót dugunk és golyókat formálunk.
4. A golyókat a durvára vágott mogyoróban meghempergetjük.
5. Hűtőben tároljuk, fogyasztás előtt kicsivel szobahőmérsékleten hagyjuk melegedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése