2010. október 1., péntek

Fahéjas-karamellás jeges kávé

Hozzávalók: 4 ek neszkávé, víz, fél kk őrölt fahéj, fél csésze kész karamellszirup, ízlés szerint tej, cukor, tejszínhab


Elkészítés készítsünk kávét a fahéj hozzádásával, majd keverjük el jól a Képszirupot a fahéjas kávéban. Hűtsük le, tálalás előtt ízlés szerint adjunk hozzá tejet, cukrot. Jégkockákra öntve, magas üvegpohárban, szívószállal kínáljuk. Fahéjjal megszórt tejszínhabbal is díszíthetjük.

Tipp A karamellszirupot házilagosan is elkészíthetjük: hevítsünk 2 tk cukrot serpenyőben, majd ha kissé megbarnult, öntsünk rá 1/2 csésze vizet és kavargassuk, amíg a cukor teljesen el nem olvad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése