ezen az oldalon nem a sajat receptjeim talalhatok de viszont sutogetem oket.jo bongeszest
2010. október 3., vasárnap
Csokis mignon
Piskótához:
* 4 tojás
* 4 ek porcukor
* 4 ek liszt
* 1 kk sütőpor
* 1 citrom reszelt héja
Krémhez:
* 2 tojássárgája
* 2 púpos ek liszt
* 1,5 dl tej
* 20 dkg vaj
* 20 dkg étcsokoládé, megolvasztva
* 10 dkg reszelt étcsokoládé
* 15 dkg porcukor
Bevonáshoz:
* 30 dkg porcukor
* 2 közepes méretű narancs leve
* 2 ek kakaópor
elkészítés
Piskóta elkészítése:
1. Az egész tojásokat a porcukorral kb. 20 percig gépi habverővel keverjük.
2. A sütőporral elvegyített lisztet kis adagokban hozzákeverjük a tojásos-cukros masszához. Végül a reszelt citromhéjat is hozzákeverjük a tésztához.
3. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre előmelegítjük, 20 perccel a sütés előtt.
4. A sütőpapírral bélelt tepsire öntött tésztát az előmelegített sütőbe tesszük és mérsékeljük a hőt 200 fokra. Öt perc elteltével még tovább csökkentjük a sütési hőt, 175 fokra. Így pedig 10 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e).
Krém elkészítése:
1. A tojássárgákat a liszttel és egy kis tejjel simára keverjük.
2. Közben a maradék tejet feltesszük melegedni, és a tojásos keveréket folytonos keverés mellett hozzáöntjük. Addig főzzük, míg sűrű nem lesz.
3. A tűzről lehúzva belekeverünk 5 dkg vajat, majd kihűtjük.
4. Amíg a tojásos krém hűl, 15 dkg vajat a porcukorral simára keverjük.
5. Hozzáadjuk a még folyós, de nem meleg felolvasztott étcsokit. Alaposan összekeverjük és hozzáadjuk a reszelt csokit.
6. A tojásos és a csokis krémet összekeverjük.
Össszeállítás:
1. A piskótát két egyenlő részre vágjuk.
2. Az egyik piskótára rásimítjuk a tölteléket, majd rátesszük a tetejét és egyenlő méretű kockákra vágjuk. (Ne legyenek túl kicsik sem a kockák, mert akkor könnyen eldőlnek.)
3. Bevonás előtt célszerű 1,5 órára a hűtőbe tenni.
Máz készítése:
1. A porcukrot a narancsok levével jól kikeverjük: fokozatosan adagoljuk a cukorhoz a narancslevet, kb. 10 percig keverjük, hogy jó sűrű masszát kapjunk.
2. Apránként hozzáadjuk a kakaóport is és jól elkeverjük.
Bevonás:
1. Rácsra tesszük a lehűtött mignon kockákat és kiskanál segítségével rácsurgatjuk a bevonómasszát, lapos késsel az oldalukon is elsimítjuk.
2. Hűvös helyre téve hagyjuk megdermedni a mázat. (Egy éjszakán át nyugodtan állni hagyhatjuk fogyasztás előtt.)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése