2010. október 1., péntek

Francia csokoládéhab

Hozzávalók 4 személyre 20 dkg étcsokoládé, 4 nagy Képtojás, édes tejszínhab a tetejére

Elkészítés A csokoládét darabokra tördeljük és gőz fölött kb. 4-5 perc alatt felolvasztjuk. Vigyázzunk, hogy ne égjen meg és ne csomósodjon össze. A tojásokat alaposan megmossuk, a sárgájukat egyenként a csokoládéhoz keverjük kézi habverő segítségével.A tojások fehérjét kemény habbá verjük és azokat is egyenletesen a Képcsokoládéba forgatjuk. Üvegpoharakba töltjük és legalább 24 órára hűtőbe tesszük. Ezalatt a hab össze fog esni, de nem baj, mert így sűrű és igazán csokoládés krémet kapunk.

Tipp A tejszínhab tetejét díszíthetjük kakaóporral, vagy őrölt fahéjjal is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése