2010. október 1., péntek

Kakaós kalács

Hozzávalók 30 dkg sima liszt, 2dl tej, 3 dkg porcukor, 2,5 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, 1 evőkanál olaj, pici só, + 1 tojás sárgája a kenéshezKép

A krémhez 13 dkg margarin (vagy vaj), 2 csomag vaníliás cukor, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál sötétbarna kakaó

Elkészítés Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet mély tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az olajat, a pici sót, a felfuttatott élesztőt, és rugalmas tésztává gyúrjuk. 3 cipóra osztjuk és langyos helyen fél órát pihentetjük, kelesztjük.

Míg a cipók kelnek, összekeverjük a krémet.Ha megkeltek a cipóKépk, hosszúkás téglalap alakúra nyújtjuk és megkenjük a kakaós krémmel, majd feltekerjük, mint a rétest. Az egyik végüknél összefogva ügyesen copfba fonjuk a három tekercset, kivajazott tepsibe tesszük, tetejét tojássárgájával megkenjük. Kb. 40 perc alatt gyönyörű barnára sül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése