2010. október 2., szombat

Vajdasági sós



Tésztához:

* 80 dkg liszt
* 1 dl olaj
* 1 ek cukor
* 0,5 l langyos tej
* 5 dkg élesztő



Töltelékhez:

* 1 kocka lágy margarin
* 3 tojássárga
* 1 ek só

Tetejére:

* 1 tojás
* reszelt sajt
* köménymag
elkészítés

1. Kevés langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
2. Összedagasztjuk a tésztához valókat. Keleszteni nem kell!
3. Dagasztás után négyfelé vesszük a tésztát.
4. Közben a töltelékhez habosra kikavarjuk a margarint a tojássárgát és a sót.
5. Kinyújtjuk, és megkenjük a töltelékkel.
6. Feltekerjük mint a bejglit, és 2 centis szeletekre vágjuk.
7. Tojással megkenjük. Köménymaggal és sajttal megszórjuk.
8. Forró sütőben sütjük.

sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése