2010. október 2., szombat

Kávés csokoládéhab



* 15 dkg étcsokoládé (65 %-os)
* 6 ek erős presszókávé (NEM instant kávé)
* 18 dkg mascarpone
* 3 ek porcukor
* 2,2 dl dupla tejszín

tálaláshoz

* 6 ek dupla tejszín
* 6 amaretti keksz
elkészítés

1. Az apró darabokra tört csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd hűlni hagyjuk.
2. A mascarponét a porcukorral habverő segítségével kikeverjük, hozzáadjuk a kihűlt csokit és a hideg kávét.
3. A dupla tejszínt közepesen kemény habbá verjük és beleforgatjuk a kávés krémbe.
4. 6 kávéscsészébe igazságosan elosztjuk a krémet, és lefóliázva kb. fél napra (vagy akár egy éjszakára) hűtőbe tesszük.
5. Tálalás előtt egy-két órával kivesszük a csészéket a hűtőből, hogy ne hűtőhidegen fogyasszuk.
6. A tejszínt habbá verjük, mindegyik krém tetejére teszünk belőle, és csészénként egy amarettit morzsolunk rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése